Have a question?
Message sent Close
Ψάρι Μανδραγόρας 32Β Camp mascot

Το καλοκαιρινό CAMP του χώρου τέχνης Μανδραγόρας 32Β  δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν με το ΛΟΓΟ και τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. Ξεκινάμε την ημέρα με παιχνίδι και ελεύθερο θέμα στη ζωγραφική και μετά κάνουμε ΒΟΥΤΙΑ στην τέχνη με το θέμα μας, ένα κάθε εβδομάδα. Μέσα από τη ζωγραφική θα αλλάξουμε καθημερινά υλικά σε μικρούς ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ, θα κάνουμε κολλάζ και γλυπτά, θα φτιάξουμε μάσκες και άλλες κατασκευές. Το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ φέρνει σε επαφή τα παιδιά με το λόγο. Η ανάγνωση παραμυθιών και ιστοριών, θα τα βοηθήσει να σκεφτούν, να  δημιουργήσουν μικρές διηγήσεις και να γνωρίσουν τη διαδικασία της γραφής ιστοριών, κειμένων και στίχων. Όλες οι θεματικές ενότητες θα ολοκληρώνονται στο εργαστήριο animation, όπου τα παιδιά θα μπορούν να δουν πώς  ο λόγος και η εικόνα τους μπαίνουν σε κίνηση, κατανοώντας τις αρχές του Stop Motion και του κινούμενου σχεδίου.

Μανδραγόρας 32Β Χώρος Τέχνης

Ο Χώρος Τέχνης Μανδραγόρας 32Β

Όλα αυτά στο  σύγχρονο χώρο του Μανδραγόρα 32Β, στο κέντρο της Αθήνας, στο Λόφο του Ιππίου Κολωνού. Σε ένα πολύχρωμο εργαστήριο ζωγραφικής και λόγου με θέα και άμεση πρόσβαση στην αυλή του χώρου.

Έλενα Ψαρρέα

Έλενα Ψαρρέα

Λογοτεχνία

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Μανδραγόρας και έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Επεμβάσεις”. Έχει εργαστεί στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης διδάσκοντας ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Γιάννης Αλεξάκης

Γιάννης Αλεξάκης

Εικαστικά

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει διδάξει στην ιδιωτική και δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων στα εικαστικά εργαστήρια των δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας, Ίλιον και Κερατσινίου. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Μανδραγόρας. Έχει πάρει μέρος σε εικαστικές δράσεις και εκθέσεις. Συμμετείχε ως animator ζωγραφικής στην παραγωγή της ταινίας animation “Loving Vincent”

1η εβδομάδα

Δευτέρα 18 – Παρασκευή 22 Ιουνίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Μικροσκοπικά αντικείμενα και μικροί θησαυροί

Μέσα από τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,  τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μια ποικιλία υλικών από καθημερινά αντικείμενα και υλικά της φύσης μετατρέποντάς τα σε θησαυρούς. Μια χάρτινη συσκευασία θα γίνει βαλίτσα ή σπιτάκι, ένα καπάκι από μπουκάλι θα μετατραπεί σε τάρτα ή κέικ, ένα κουκουνάρι σε κρεμαστό στολίδι.  Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  τα παιδιά θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς των λέξεων, ένα παιχνίδι εικόνων με αντικείμενα που κρύβουν πολλά ονόματα. Η εικόνα ενός τραπεζιού κρύβει ένα γεύμα, ένα μεσημεριανό, ένα δείπνο, ένα βραδινό. Με τη ζωγραφιά ενός λουλουδιού βρίσκουμε το στολίδι, το άνθος, το μπουκέτο, το μπουμπούκι.

2η εβδομάδα

Δευτέρα 25 – Παρασκευή 29 Ιουνίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Τα ζώα στην τέχνη

Τα ζώα ήταν ένα από τα αγαπημένα θέματα των ζωγράφων σε κάθε εποχή. Οι αχώριστοι φίλοι του ανθρώπου ο σκύλος, η γάτα και άλλα ζώα όπως το άλογο σε πίνακες του Βελάσκεθ, ο ταύρος στην περίφημη “Ταυρομαχία” του Φρανσίσκο Ντε Γκόγια , “Ο ελέφαντας” στο ομώνυμο έργο του Μαξ Έρνστ, όπως και τα πουλιά, το καναρίνι, το περιστέρι στο έργο του Πικάσο “Το παιδί και το περιστέρι”. Μέσα από τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ τα παιδιά θα πιάσουν το νήμα από τους ζωγράφους για να κάνουν κολάζ, γλυπτά και ζωγραφιές, χρησιμοποιώντας χαρτοπολτό, ανακυκλώσιμα υλικά, νερομπογιές και χαρτόνι. Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  θα αναζητήσουμε την ιστορία των ζώων σε παραμύθια και διηγήσεις, μαθαίνοντας τα εξωτερικά χαρακτηριστικά τους αλλά και το χαρακτήρα τους. Θα πούμε και θα γράψουμε μικρές ιστορίες με ήρωες ζώα.

3η εβδομάδα

Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Ιουλίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Ανακυκλώσιμα Υλικά

Χαρτόκουτα, μπουκάλια νερού, κομμάτια ξύλου, πλεξιγκλάς, υφάσματα είναι κάποια από τα υλικά της ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  των παιδιών του camp αυτής της εβδομάδας, με αυτά θα φτιάξουν διάφορα πλάσματα και ζώα, κολάζ , γλυπτά κι άλλες κατασκευές. Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ θα φτιάξουμε παραμύθια και διηγήσεις  για τις άδειες συσκευασίες όπως αυτές των δώρων, των παιχνιδιών, των τροφίμων. Θα μαντέψουμε τι μπορεί να κρύβει η κάθε συσκευασία.

4η εβδομάδα

Δευτέρα 9 – Παρασκευή 13 Ιουλίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Θα ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ από φωτογραφίες πρόσωπα, αντικείμενα και μέρη που έχουμε πάει ή θέλουμε να πάμε. θα δημιουργήσουμε από την αρχή καινούργια κάδρα με αφορμή ένα πρόσωπο ή μια αγαπημένη στιγμή. Θα δώσουμε χρώμα σε ασπρόμαυρες φωτογραφίες και θα κάνουμε κολάζ με περισσότερες από μία φωτογραφίες. ΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ αλλιώς, μέσα από φωτογραφίες που θα διαλέξει κάθε παιδί θα διηγηθεί την ιστορία της και θα μας μιλήσει για αυτά που η φωτογραφία κρύβει αλλά μπορεί να συμβαίνουν ταυτόχρονα. Θα δούμε αντίστοιχες φωτογραφίες διαφορετικών δεκαετιών αναζητώντας τις διαφορές με το σήμερα.

5η εβδομάδα

Δευτέρα 16 – Παρασκευή 20 Ιουλίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Εργαστήριο ζωγραφικής και λέξεων

Με την ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, την  εξερεύνηση του χρώματος και των πολλών μορφών του θα ασχοληθούν τα παιδιά στο θεματικό εργαστήριο αυτής της εβδομάδας, νεροχρώματα, τέμπερες, ξυλομπογιές, μελάνι. Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν σε εκτενείς επιφάνειες χαρτιού, θα κάνουν μαζί με άλλα παιδιά μεγάλες ζωγραφιές, αυτοπροσωπογραφίες, αφηρημένες  και ασπρόμαυρες ζωγραφιές. Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  θα παίξουμε με τους ήχους των γραμμάτων και των λέξεων, θα ανακαλύψουμε τον τρόπο προφοράς των γραμμάτων και θα συνδυάσουμε φωνήεντα και σύμφωνα για να φτιάξουμε λέξεις.

6η εβδομάδα

Δευτέρα 23 – Παρασκευή 27 Ιουλίου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Εργαστήριο σχεδίου και αφήγησης

Μέσα από το ΣΧΕΔΙΟ θα κάνουμε σχέδια μεγάλης κλίμακας, μικροσκοπικά σχέδια, αυτοπροσωπογραφίες, θα χρησιμοποιήσουμε κάρβουνο και μολύβι. Θα παίξουμε πολλά παιχνίδια σχεδίου και θα συνεργαστούμε για να σχεδιάσουμε μαζί σε μεγάλες επιφάνειες αλλά και σε μικρά ή μεγαλύτερα αντικείμενα. Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  θα κάνουμε αφηγηματικά παιχνίδια παίρνοντας αφορμή απ’ τα σχέδια, βάζοντας τη φαντασία μας  και ξεκινώντας μικρές ιστορίες. Θα σχεδιάσουμε την πορεία των γραμμάτων και θα δούμε τι σχήματα παίρνουν.

7η εβδομάδα

Δευτέρα 30 – Παρασκευή 3 Αυγούστου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Εργαστήριο Μάσκας

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ και θα μεταμορφωθούμε σε ό, τι  μπορούμε να φανταστούμε δημιουργώντας μάσκες από μια ποικιλία υλικών, χαρτί, γύψο, κάλτσες, χαρτοπολτό. Με τις εκφραστικές, θεατρικές, πολύχρωμες μάσκες θα φτιάξουμε ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και  θα παίξουμε θέατρο δημιουργώντας ιστορίες. Οι μάσκες θα είναι η αφορμή να μιλήσουμε για τους χαρακτήρες των ανθρώπων και των ζώων, να ανακαλύψουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Τα παιδιά θα μάθουν την ιστορία της μάσκας και το ρόλο της στους διάφορους πολιτισμούς.

8η εβδομάδα

Δευτέρα 6 – Παρασκευή 10 Αυγούστου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Το καταφύγιο

Ας χτίσουμε ένα κάστρο. Να δούμε τα σπίτια και τα καταφύγια που έχτισαν άλλοι πολιτισμοί για να κοιμούνται, να προστατεύονται, να γιορτάζουν και να χαίρονται. Θα χρησιμοποιήσουμε τη ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,  υφάσματα, ξύλο, χαρτί για να χτίσουμε κατασκευές, όπως σκηνές, καλύβες και ακόμα ένα μεγάλο κάστρο από χαρτόνι για όλα τα παιδιά. Θα στήσουμε ένα θεατρικό σκηνικό με τις κατασκευές για να δημιουργήσουμε μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ τη δική μας παράσταση και να παίξει ο καθένας και η καθεμία το ρόλο της.

9η εβδομάδα

Δευτέρα 13 – Παρασκευή 17 Αυγούστου 

 09:00 – 15:00 

 Ηλικίες 5, 6, 7, 8, 9, 10+ 

Αποτυπώματα

Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το τύπωμα ως μέσο. Θα δούμε παραδείγματα από το έργο αυτών των καλλιτεχνών και θα ΖΩΓΡΑΦΙΣΟΥΜΕ,  δημιουργώντας τα δικά μας τυπώματα. Θα φτιάξουμε γραμματόσημα, θα τυπώσουμε σε ύφασμα, σε χαρτόνι. Θα φτιάξουμε  κάρτες δώρων. Μέσα από το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ  θα γράψουμε στις κάρτες μηνύματα και ευχές για το καλοκαίρι. Για να πάρουμε ιδέες θα ακούσουμε μελοποιημένα ποιήματα γνωστών ποιητών και θα διαβάσουμε στίχους ποιημάτων.  

Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.