Έχετε κάποια ερώτηση
Αποστολή μηνύματος Κλείστε το

Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς

"Animation στην τάξη"

Δημιουργήσαμε ειδικά για εκπαιδευτικούς,
κύκλους σεμιναρίων ώστε με την ολοκλήρωσή τους
να είστε σε θέση να υλοποιήσετε
κάθε animation project στην τάξη σας

Στο Animaphile έχουμε την εκπαιδευτική και τεχνική δυνατότητα
να σας διδάξουμε πώς μπορείτε να επιτύχετε τους εκπαιδευτικούς σας στόχους.

Χωρίς προαπαιτούμενες γνώσεις animation

Μάθετε από την αρχή τα βασικά και ότι χρειάζεται για να εμπνεύσετε και να προσφέρετε στους μαθητές και τις μαθήτριές σας μια δημιουργική και ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία.

Με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών

Animators και εκπαιδευτικοί με εμπειρία σε εκπαιδευτικά project και εποικοδομητική προσέγγιση στις δημιουργικές αναζητήσεις των παιδιών και εφήβων.

Με απλά υλικά και εξοπλισμό

Ώστε τόσο εσείς όσο και οι μαθητές-τριές σας να είστε σε θέση να υλοποιήσετε το Animation project σας.

Διδάσκουν:

Ίριδα Ζιόγκα

Ίριδα Ζιόγκα

Σκηνοθέτις | Animator

Ελένη Τσάμπρα

Animator | Storyboard artist | Animator

Γιάννης Αλεξάκης

Εικαστικός | Animator

Γιατί Animation;

Το animation αξιοποιεί δημιουργικά τη δυνατότητα της κινούμενης εικόνας να μεταδίδει εύκολα και άμεσα το μήνυμα της. Οι νέες τεχνολογίες και η πρόσβαση που έχουν σε αυτές οι μαθητές, μαθήτριες όλων των βαθμίδων αναδεικνύουν το animation ως το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο με ταχύτατη διάδοση και ευρύτατη χρήση.

Το Animation στην τάξη

Το animation αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα για τον-την εκπαιδευτικό, από την θεωρητική προεργασία του εκπαιδευτικού προγράμματος, την μετάδοση στους μαθητές, τριες των τεχνικών γνώσεων ως τη μεθοδολογία που απαιτείται για την εκπλήρωση της ικανοποίησης των μαθητών με το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Παιδαγωγικά οφέλη

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές τεχνικές του animation προκείμενου να επιτύχουν το δημιουργικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Ταυτόχρονα ενεργοποιούν και επεκτείνουν τις δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών τους. Η διαδικασία της δημιουργίας ενός animation μετατοπίζει τους μαθητές, τριες από παθητικούς αποδέκτες πληροφοριών σε ενεργητικούς ερευνητές και διαμορφωτές πρωτογενούς υλικού. Έχουν τη δυνατότητα ατομικά και ομαδικά να επεξεργαστούν προκλήσεις, να βρουν λύσεις ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά.

Για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
και κάθε εκπαιδευτικής δομής

Σας περιμένουμε σε μια μαθησιακή εμπειρία όπου θα αποκομίσετε νέες γνώσεις και έμπνευση για την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού σας έργου.

Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.