Έχετε κάποια ερώτηση
Αποστολή μηνύματος Κλείστε το
anima camp καλοκαίρι 2019 κινούμενο σχέδιο και stop motion για παιδιά

Εικαστικά
Κινούμενο σχέδιο
και Stop Motion Animation για παιδιά!

17 Ιουνίου ως 21 Ιουλίου 2019

Μετά το καλλιτεχνικό Camp Καλοκαίρι 2018, ο Χώρος Τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β οργανώνει για το φετινό καλοκαίρι το Anima Camp 2019 για παιδιά από 5 ως 12 ετών, εστιάζοντας στο Stop Motion Animation και το Κινούμενο Σχέδιο!
Το Καλλιτεχνικό Anima Camp 2019 χωρίζεται σε 5 θεματικές εβδομάδες. Τα παιδιά κάθε εβδομάδα θα έρχονται σε επαφή με το θέμα τους μέσω προβολών και διηγήσεων. Θα δώσουν μορφή στη φαντασία τους χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών και τεχνικών στο εικαστικό εργαστήριο. Θα φτιάξουν ομαδικά και προσωπικά έργα εξερευνώντας ταυτόχρονα τη σχέση της εικόνας με τον λόγο και τον ήχο. Συνδυάζοντας τα όλα στη διαδικασία δημιουργίας μιας μικρού μήκους ταινίας stop motion animation, θα γνωρίσουν τις βασικές λειτουργίες του σεναρίου, των ρόλων, των διαλόγων, των σκηνικών, των ήχων και της κατασκευής χαρακτήρων-κουκλών. Θα ανακαλύψουν μέσα από τις τεχνικές του κινούμενου σχεδίου και του stop motion πως μπορούν οι κατασκευές και οι ζωγραφική τους να ζωντανεύει δίνοντάς τους ζωή μέσω της κίνησης και της δικής τους φωνής!
Η μέρα μας ξεκινάει με παιχνίδι και ελεύθερο θέμα ανάμεσα στα υλικά του εικαστικού εργαστηρίου. Στη συνέχεια κάνουμε βουτιά στο θέμα της εβδομάδας βρίσκοντας τη ζωγραφική και τις κατασκευές που εμπνεόμαστε από αυτό. Φτιάχνουμε ομάδες και συνεργαζόμαστε, αλλά και παίζουμε στον ελεύθερο χρόνο με τα επιτραπέζια ή τα κινητικά παιχνίδια μας, διαβάζουμε κόμικς ή βλέπουμε ταινίες animation.

Γιάννης Αλεξάκης Mandragoras 32B Anima Summer Camp 2019

Γιάννης Αλεξάκης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει διδάξει στην ιδιωτική και δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων στα εικαστικά εργαστήρια των δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας, Ίλιον και Κερατσινίου. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Μανδραγόρας. Έχει πάρει μέρος σε εικαστικές δράσεις και εκθέσεις. Συμμετείχε ως animator ζωγραφικής στην παραγωγή της ταινίας animation “Loving Vincent”, και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και stop motion animation στο Χώρο Τέχνης “Μανδραγόρας 32Β”.

Έλενα Ψαρρέα Mandragoras 32B Anima Summer Camp 2019

Έλενα Ψαρρέα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Μανδραγόρας και έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Επεμβάσεις”. Έχει εργαστεί στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης διδάσκοντας ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Στο λόφο του Ιππίου Κολωνού στο κέντρο της Αθήνας, Μεγίστης Λαύρας 32Β, στεγάζεται ο χώρος τέχνης Μανδραγόρας 32Β. Ένα διώροφο πολυ-μορφικό κτήριο με μια αυλή στο εξωτερικό τμήμα και ένα εσωτερικό αίθριο. Το εικαστικό εργαστήριο βρίσκεται στο ισόγειο και επικοινωνεί απευθείας με την αυλή όπου τα παιδιά μπορούν να έχουν διάφορες δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο. Στο υπόλοιπο ισόγειο χώρο τα παιδιά μπορούν να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάσουν ή να δουν ταινίες animation μετά το τέλος των ημερήσιων δραστηριοτήτων. Στο υπόγειο βρίσκεται το εργαστήριο του stop motion animation και δίπλα σε αυτόν ένας επιπλέον χώρος δραστηριοτήτων με πρόσβαση στο κυλικείο.

ο χώρος του camp

1η εβδομάδα

Κατασκευή κούκλας
stop motion animation

Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Ιουνίου 

 09:00 – 15:00 

 Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

“Οι μικρότεροί μας φίλοι”

Τα παιδιά θα μάθουν πώς να κατασκευάσουν κούκλες με ποικιλία υλικών και σε διαφορετικά μεγέθη. Θα φτιάξουμε ήρωες από ύφασμα, χαρτόνι, πλαστελίνη και πηλό, θα δημιουργήσουμε την ιστορία τους δίνοντας φωνή και φτιάχνοντας διαλόγους. Στο εργαστήριο του stop motion animation θα μάθουμε πώς να κινούμε τις κούκλες, για να περπατάνε, να τρέχουν και να μιλάνε.

2η εβδομάδα

Εργαστήριο ζωγραφικής
και Cut out animation

Δευτέρα 24 – Παρασκευή 28 Ιουνίου 

 09:00 – 15:00 

 Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

“Στα μακρινά μεγάλα δάση”

Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το χρώμα, την τεχνική του και τις ποικίλες μορφές της ζωγραφικής. Θα σχεδιάσουμε και θα ζωγραφίσουμε με τέμπερες, ξυλομπογιές και μελάνια σε μικρές αλλά και μεγάλες επιφάνειες χαρτιού. Θα κόψουμε και θα κολλήσουμε σχήματα από διάφορα υλικά. Θα δούμε φωτογραφίες από παράξενα φυτά και δέντρα για να εμπνευστούμε ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο με πεδιάδες, δέντρα, ποτάμια, καταρράκτες, φυτά χαμηλής βλάστησης που θα πάρει τη μορφή ενός κινούμενου τοπίου στο εργαστήριο του Stop Motion Animation.

3η εβδομάδα

Ζωγραφική
σε τρεις διαστάσεις

Δευτέρα 3 – Παρασκευή 7 Ιουλίουυ 

 09:00 – 15:00 

 Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

“Η δική μας πόλη”

Θα φτιάξουμε μια διαφορετική γειτονιά, σε μια διαφορετική πόλη. Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν πεπιεσμένο χαρτί και άλλα φυσικά υλικά για να φτιάξουν αντικείμενα και γλυπτά. Ξύλο και plexiglass, αλουμινόχαρτο και σύρμα, φύλλα και κλαδιά, πηλός και πλαστελίνες μαζί με χρωματιστά χαρτόνια θα είναι τα υλικά αυτής της εβδομάδας. Τα παιδιά θα χρωματίσουν τα γλυπτά και τις κατασκευές τους. Θα σκεφτούμε τους ήχους της πόλης, θα τους μιμηθούμε με τις φωνές μας και με αυτούς θα ζωντανέψουμε τις κατασκευές μας  μέσα στο εργαστήριο του Stop Motion Animation.

4η εβδομάδα

Κατασκευές
και κολλάζ

Δευτέρα 10 – Παρασκευή 14 Ιουλίουυ 

 09:00 – 15:00 

 Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

“Το Ταξίδι”

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν υλικά γλυπτικής για να φτιάξουν μεταφορικά μέσα της φαντασίας τους από διαστημόπλοια, αυτοκίνητα και λεωφορεία μέχρι τεράστια ζώα. Θα τα χρωματίσουμε με λαδοπαστέλ και τέμπερες και θα τα ντύσουμε με χρωματιστές πλαστελίνες ετοιμάζοντας τα για το ταξίδι τους. Στο εργαστήριο του stop motion θα τους δώσουμε ταχύτητα και θα δημιουργήσουμε παράξενους ήχους για να δώσουμε έμφαση στην κίνησή τους.

5η εβδομάδα

Εργαστήριο ανάγλυφου
Cut out Animation

Δευτέρα 17 – Παρασκευή 21 Ιουλίουυ 

 09:00 – 15:00 

 Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού

“Είναι ωραία η θάλασσα!”

Βουτάμε στον υποβρύχιο κόσμο! Θα εμπνευστούμε βλέποντας φωτογραφίες από κοραλλιογενείς υφάλους, πολύχρωμα πλάσματα της θάλασσας, όλων των μεγεθών και των σχημάτων! Θα αφήσουμε τη φαντασία μας να πλάσει τους δικούς μας υποβρύχιους κόσμους και θα στήσουμε ένα ξεχωριστό πάρκο με παιχνίδια φιλόξενο για κάθε πλάσμα. Με υλικά τις πλαστελίνες και τους πηλούς, τις χρωματιστές διαφάνειες πάνω στα ζωγραφισμένα και κομμένα χαρτόνια μας θα ζωντανέψουμε ένα υποθαλάσσιο πάρτι με την τεχνική του cutout animation.

Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.