Have a question?
Message sent Close

2D Animation για εκπαιδευτικούς – με την Ελένη Τσάμπρα

Με το σεμινάριο 2D Animation “Animation στην τάξη” οι εκπαιδευτικοί μπορείτε τώρα να μάθετε από την αρχή τα βασικά και ότι χρειάζεται για να εμπνεύσετε και να προσφέρετε στους μαθητές και τις μαθήτριές σας μια δημιουργική και ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία.

Πως θα οργανώσετε την έρευνα, θα βρείτε τις αναφορές και πως θα εισάγετε τους μαθητές-τριές σας στην κινηματογραφική αφήγηση βοηθώντας τους να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους μεθοδικά ώστε να φτάσουν αποτελεσματικά στην επίτευξη του στόχου τους.

Storyboard, animatic, animation, montage και ήχος. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για να υλοποιήσετε ένα animation project με τα παιδιά στην τάξη!

Με την Ελένη Τσάμπρα > animator / storyboard artist / illustrator

Σεμινάριο 2D Animation για εκπαιδευτικούς "Animation στην τάξη"

Γιατί 2D Animation;

Το animation αξιοποιεί δημιουργικά τη δυνατότητα της κινούμενης εικόνας να μεταδίδει εύκολα και άμεσα το μήνυμα της. Οι νέες τεχνολογίες και η πρόσβαση που έχουν σε αυτές οι μαθητές, μαθήτριες όλων των βαθμίδων αναδεικνύουν το animation ως το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο με ταχύτατη διάδοση και ευρύτατη χρήση.

Το 2D Animation στην τάξη

Το animation αποτελεί μια ευχάριστη δραστηριότητα για τον-την εκπαιδευτικό, από την θεωρητική προεργασία του εκπαιδευτικού προγράμματος, την μετάδοση στους μαθητές, τριες των τεχνικών γνώσεων ως τη μεθοδολογία που απαιτείται για την εκπλήρωση της ικανοποίησης των μαθητών με το ζητούμενο αποτέλεσμα.

Παιδαγωγικά οφέλη του animation

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές τεχνικές του animation προκείμενου να επιτύχουν το δημιουργικό αποτέλεσμα που επιθυμούν. Ταυτόχρονα ενεργοποιούν και επεκτείνουν τις δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών τους. Η διαδικασία της δημιουργίας ενός animation μετατοπίζει τους μαθητές, τριες από παθητικούς αποδέκτες πληροφοριών σε ενεργητικούς ερευνητές και διαμορφωτές πρωτογενούς υλικού. Έχουν τη δυνατότητα ατομικά και ομαδικά να επεξεργαστούν προκλήσεις, να βρουν λύσεις ενώ παράλληλα μαθαίνουν να εκφράζονται δημιουργικά.

Τι χρειάζεστε για την παρακολούθηση των μαθημάτων

Τα υλικά που θα χρειαστείτε περιλαμβάνουν:

  • A4 χαρτί λευκό
  • Mολύβια (ΗΒ, 2Β+)
  • Γόμα
  • Σελοτέιπ
  • Συνδετήρες

Θα χρειαστείτε υπολογιστή και προαιρετικά γραφίδα ή iPad και Apple Pencil.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Στείλτε μας μήνυμα.

Ελένη Τσάμπρα

Ελένη Τσάμπρα

H Ελένη Τσάµπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα και είvαι εικονογράφος, storyboard artist και animator. Σπούδασε Γραφιστική (ΣΓΤΚΣ / ΤΕΙ Αθήνας), και animation (Ecole Emile Cohl / Lyon, Universite Marc Bloch / Strasbourg) µε υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών. Από το 2005 εώς σήµερα εργάζεται ως freelancer εικονογράφος και animator σχεδιάζοντας κόµικς, εικονογραφηµένα βιβλία, χαρακτήρες, storyboards και animations για διάφορες υπηρεσίες και περιβάλλοντα (πολιτιστικά, εκπαιδευτικά, διαφηµιστικά, εταιρικά). Εχει διδάξει οπτική αφήγηση και οπτικό γραµµατισµό στο Πανεπιστήµιο Δυτικής Αττικής (Τµήµα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας), στο AKTO Middlesex College, και Manchester Metropolitan University (department of design). Στις εκπαιδευτικές της µεθόδους συµπεριλαµβάνει οµαδικές συζητήσεις, κριτικές, διαλέξεις καθώς και τεχνικές επιδείξεις. Τα επιστηµονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι η αφηγηµατολογία η σηµειολογία της ποπ κουλτούρας και το Information Design. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει συµµετάσχει σε διάφορα συνέδρια παρουσιάζοντας και δηµοσιεύοντας αρθρα επικεντρωµένα στα παραπάνω θέµατα.

Ύλη σεμιναρίου

2D animation για εκπαιδευτικούς animaphile.gr
Κάνε εγγραφή
Τρίμηνο παρακολούθησηςΔιαθέσιμες θέσεις
Έναρξη Ιανουάριος 202410
Έναρξη Οκτώβριος 202310

Θα επιλέξετε το τρίμηνο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του checkout.

Περιλαμβάνει

12 ώρες online meetings
13 lectures
6 μήνες πρόσβασης στο διδακτικό υλικό
Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης

Επιλογές καταβολής διδάκτρων: Εφάπαξ ή σε τρεις μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2D Animation για εκπαιδευτικούς – με την Ελένη Τσάμπρα
Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.