Have a question?
Message sent Close

Animation Basics για παιδιά 7 ως 9 ετών – με τον Γιάννη Αλεξάκη

Είναι το παιδί ένας καλλιτέχνης;
Οι ιδέες του μπορούν να ζωντανέψουν και να γίνουν κινούμενες εικόνες. Με τον εικαστικό και animator Γιάννη Αλεξάκη κάθε παιδί θα εξερευνήσει με το προσωπικό του ύφος τις βασικές αρχές του animation. Με τρόπο δημιουργικό και μεθοδικό στα μαθήματα «animation basics για παιδιά 7 ως 9 ετών» θα δώσουμε σε κάθε παιδί την έμπνευση και τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται για να συνεχίσει να ανακαλύπτει, παίζοντας και μαθαίνοντας, τον κόσμο της κινούμενης εικόνας.

Είναι το παιδί ένας καλλιτέχνης;

Οι ιδέες του μπορούν να ζωντανέψουν και να γίνουν κινούμενες εικόνες. Με τον εικαστικό και animator Γιάννη Αλεξάκη κάθε παιδί θα εξερευνήσει με το προσωπικό του ύφος τις βασικές αρχές του animation. Με τρόπο δημιουργικό και μεθοδικό θα δίνει κίνηση στις ζωγραφιές του μαθαίνοντας:

Να οργανώνει τις ιδέες του σε αφήγηση.

Να διηγείται μια ιστορία με τη μορφή σεναρίου.

Να εικονοποιεί τις σκηνές της.

Να σχεδιάζει και να κατασκευάζει φιγούρες animation από διάφορα υλικά.

Να μετατοπίζει γραμμές, χρώματα και αντικείμενα στο δυσδιάστατο ή στον τρισδιάστατο χώρο.

Να χρησιμοποιεί προγράμματα για animation στο tablet και στο κινητό του.

Να επενδύει τις ταινίες του με μουσική και ηχογραφημένους διαλόγους

Να δημιουργεί μια τουλάχιστον επαναλαμβανόμενη (loop) σκηνή animation

Το animation είναι η πύλη για να αποκτήσει το παιδί πηγαία τις τεχνικές του αφηγηματικού λόγου. Το παιδί κερδίζει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να εκφράσει την δημιουργικότητα του και να δώσει ζωή στις ιστορίες του. Είναι ένας μοναδικός τρόπος να εξελίξει την κριτική και δημιουργική σκέψη του και συμβάλει στην ενίσχυση της συγκέντρωσης, της παρατηρητικότητας, της προσοχής και της υπομονετικότητας.

Στα μαθήματα «animation basics για παιδιά 7 ως 9 ετών» θα δώσουμε σε κάθε παιδί την έμπνευση και τις βασικές γνώσεις που χρειάζεται για να συνεχίσει να ανακαλύπτει, παίζοντας και μαθαίνοντας, τον κόσμο της κινούμενης εικόνας.

Τι χρειάζεστε για την παρακολούθηση των μαθημάτων

Τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στο σπίτι σας! Για τα υπόλοιπα αρκεί μια επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. 

Υλικά:

 • Χρωματιστά φύλλα χαρτί Κανσόν Α4
 •  Χαρτιά λευκά Α4
 • Ξυλομπογιές
 • Μπλοκ ρυζόχαρτο Α4
 • Μολύβι, ξύστρα, σβήστρα και ψαλίδι
 • Ένα πακέτο Blue Τac
 • Χαρτοταινία στενή και σελοτέιπ
 • Πλαστελίνες σε διάφορα χρώματα
 • Fimo soft σε διάφορα χρώματα
 • Μαρκαδόροι ακρυλικοί πολύ λεπτοί σε χρώματα κόκκινο-κίτρινο-μπλε-πορτοκαλί-πράσινο και μωβ
 • Μαρκαδόροι χονδροί (σετ των 12 ή περισσότερων)

Προαιρετικά:

 • Μια ακρυλική διαφάνεια περίπου 1 ως 2 mm πάχους (βρίσκονται εύκολα στα καταστήματα με κορνίζες) μεγέθους περίπου Α3
 • Τσιμπιδάκι για τα φρύδια

Ο εξοπλισμός των μαθημάτων επιλέχθηκε με κριτήριο τη διευκόλυνση των παιδιών ως προς την πρόσβαση σε αυτόν και την ευκολία του χειρισμού του.

Εξοπλισμός:

 • 1.Μια συσκευή Android ή iOS με κάμερα και ενεργοποιημένες από τις ρυθμίσεις τις “Επιλογές Προγραμματιστή” (Android-αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης της συσκευής και τον έλεγχό της από laptop ή desktop η οποία γίνεται μέσω του καλωδίου USB του φορτιστή και free λογισμικό στον υπολογιστή)*.

 • 2.Ένα απλό τρίποδο με προσάρτημα κεφαλής για τη στερέωση smartphone ή tablet (το προσάρτημα πωλείτε συνήθως χωριστά).

 • 3.Ένα laptop ή desktop υπολογιστή.

 • 4.Ένα ως δύο φωτιστικά γραφείου.

  * Αυτή η μέθοδος προτείνεται για τη σταθερότητα της κάμερας της συσκευής κατά τη διάρκεια των λήψεων.

Για τις φωτογραφικές λήψεις (frames) και τη μετατροπή τους σε video θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένο στο smartphone σας το Stop Motion Studio Pro (Android και iOS app) 

 (Google Play link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cateater.stopmotionstudio&hl=el) * η έκδοση Pro είναι επί πληρωμή 6,49 E (App Store link: https://apps.apple.com/us/app/stop-motion-studio/id441651297) * η έκδοση Pro είναι επί πληρωμή 5,99 USD

Προαιρετικά για τον έλεγχο του Android smartphone από το laptop θα χρειαστείτε το λογισμικό Screen Copy (free). Μετά την εγγραφή σας θα σας αποστείλουμε οδηγίες για τη ρύθμιση smartphone και laptop. Το 2D Animation θα γίνει με αναλογικό τρόπο.

Πριν την εκκίνηση των μαθημάτων θα κάνουμε μαζί σας μια τηλεδιάσκεψη αφού πρώτα σας έχουμε στείλει οπτικοακουστικό υλικό με οδηγίες. Έτσι θα είμαστε σίγουροι-ες πως τα μαθήματα θα διεξάγονται απρόσκοπτα.

Θα χρησιμοποιήσουμε το Microsoft Teams. Σύνδεσμος με οδηγίες για τη χρήση του θα σας αποσταλεί στο email που δηλώσατε κατά την εγγραφή στο σεμινάριο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Στείλτε μας μήνυμα.

Γιάννης Αλεξάκης

Γιάννης Αλεξάκης

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει διδάξει στην ιδιωτική και δημόσια πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και σε τμήματα παιδιών και ενηλίκων στα εικαστικά εργαστήρια των δήμων Ελευσίνας, Μάνδρας, Ίλιον και Κερατσινίου. Ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Μανδραγόρας. Έχει πάρει μέρος σε εικαστικές δράσεις και εκθέσεις. Συμμετείχε ως animator ζωγραφικής στην παραγωγή της ταινίας animation “Loving Vincent”, παρέδιδε μαθήματα ζωγραφικής και stop motion animation στο Χώρο Τέχνης “Μανδραγόρας 32Β”. Υλοποιεί stop motion remote studios για το animaphile.gr σε εκπαιδευτικούς και άλλους οργανισμούς. 

Περιεχόμενα μαθημάτων

Το παιδί σας θα χρειαστεί: 1.Μια συσκευή Android ή iOS με κάμερα και ενεργοποιημένες από τις ρυθμίσεις τις "Επιλογές Προγραμματιστή" (Android-αφορά τη δυνατότητα σύνδεσης της συσκευής και τον έλεγχό της από laptop ή desktop η οποία γίνεται μέσω του καλωδίου USB του φορτιστή και free λογισμικό στον υπολογιστή)*.2.Ένα απλό τρίποδο με προσάρτημα κεφαλής για τη στερέωση smartphone ή tablet (το προσάρτημα πωλείτε συνήθως χωριστά).3. Ένα laptop ή desktop υπολογιστή.4. Ένα ως δύο φωτιστικά γραφείου.* Αυτή η μέθοδος προτείνεται για τη σταθερότητα της κάμερας της συσκευής κατά τη διάρκεια των λήψεων.
Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε πως κάθε σεμινάριο είναι εφικτό με τις μικρότερες αλλά αναγκαίες προϋποθέσεις υλικών.Καθώς με τα παιδιά θα ασχοληθούμε τόσο με το 2D animation όσο και με το stop motion animation θα χρειαστούν τα παρακάτω:Υλικά:•tΧρωματιστά φύλλα χαρτί Κανσόν Α4 •t Χαρτιά λευκά Α4 •tΞυλομπογιές •tΜπλοκ ρυζόχαρτο Α4 •tΜολύβι, ξύστρα, σβήστρα και ψαλίδι •tΈνα πακέτο Blue Τac •tΧαρτοταινία στενή και σελοτέιπ •tΠλαστελίνες σε διάφορα χρώματα •tFimo soft σε διάφορα χρώματα •tΜαρκαδόροι ακρυλικοί πολύ λεπτοί σε χρώματα κόκκινο-κίτρινο-μπλε-πορτοκαλί-πράσινο και μωβ •tΜαρκαδόροι χονδροί (σετ των 12 ή περισσότερων)Προαιρετικά:•tΜια ακρυλική διαφάνεια περίπου 1 ως 2 mm πάχους (βρίσκονται εύκολα στα καταστήματα με κορνίζες) μεγέθους περίπου Α3 •tΤσιμπιδάκι για τα φρύδια
Για τις φωτογραφικές λήψεις (frames) και τη μετατροπή τους σε video θα πρέπει να έχετε εγκαταστημένο στο smartphone σας το Stop Motion Studio Pro (Android και iOS app). (Google Play link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cateater.stopmotionstudio&hl=el) * η έκδοση Pro είναι επί πληρωμή 6,49 E (App Store link: https://apps.apple.com/us/app/stop-motion-studio/id441651297) * η έκδοση Pro είναι επί πληρωμή 5,99 USD Προαιρετικά για τον έλεγχο του Android smartphone από το laptop θα χρειαστείτε το λογισμικό Screen Copy (free). Μετά την εγγραφή σας θα σας αποστείλουμε οδηγίες για τη ρύθμιση smartphone και laptop. Το 2D Animation θα γίνει με αναλογικό τρόπο.
Πριν την εκκίνηση των μαθημάτων θα κάνουμε μαζί σας μια τηλεδιάσκεψη αφού πρώτα σας έχουμε στείλει οπτικοακουστικό υλικό με οδηγίες. Έτσι θα είμαστε σίγουροι-ες πως τα μαθήματα θα διεξάγονται απρόσκοπτα.
Θα χρησιμοποιήσουμε το Microsoft Teams. Σύνδεσμος με οδηγίες για τη χρήση του θα σας αποσταλεί στο email που δηλώσατε κατά την εγγραφή στο σεμινάριο.


 

Δημιουργήσαμε και σας προτείνουμε το "Animation Basics για παιδιά 7 έως 9 ετών" έχοντας φροντίσει τα παιδιά να έχουν μια πολυεπίπεδη μαθησιακή και εκφραστική εμπειρία. Δίνουμε βάρος τόσο στην δημιουργικότητα όσο και στα παιδαγωγικά οφέλη για τα παιδιά. Ο στόχος του σεμιναρίου δεν εξαντλείτε στη δημιουργική απασχόληση. Πιστεύουμε πως ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας των μαθημάτων, προσαρμοσμένος σε κάθε ηλικιακή ομάδα είναι σημαντικός για την ανάπτυξη της προσωπικότητας αλλά και των γνωστικών δυνατοτήτων των παιδιών.

Σε αυτό το σεμινάριο ακολουθούμε ένα πλάνο μαθημάτων σχεδιασμένο για να ανανεώνει το ενδιαφέρον τους, να τονώνει τη φυσική τους περιέργεια, να τους προσφέρει πληροφορίες και γνώσεις που να μπορούν άμεσα να τις αξιοποιήσουν δημιουργικά και στον προσωπικό τους χρόνο. 

Οι εργασίες είναι προαιρετικές και ο στόχος τους δεν είναι η αξιολόγηση αλλά το να δίνουν χώρο για πειραματισμούς και επεξεργασία του υλικού του σεμιναρίου.

 

Κάνε εγγραφή
Τρίμηνο παρακολούθησηςΔιαθέσιμες θέσεις
Έναρξη Οκτώβριος 202310

Θα επιλέξετε το τρίμηνο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε κατά τη διάρκεια του checkout.

Περιλαμβάνει

18 ώρες Online Meetings
17 lectures

Επιλογές καταβολής διδάκτρων: Εφάπαξ ή σε τρεις μηνιαίες ισόποσες δόσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Animation Basics για παιδιά 7 ως 9 ετών – με τον Γιάννη Αλεξάκη
Τιμή:
450€ 300€
Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.