Have a question?
Message sent Close
remote studios animaphile.gr

δημιουργικά εργαστήρια STOP MOTION ANIMATION στο χώρο σας!

remote studio kids

Στo Remote Studio η φωτογραφία, τα εικαστικά και το video, μαζί σε μια δημιουργική και εκπαιδευτική δραστηριότητα για όλους και όλες! Τα προγράμματά μας απευθύνονται σε εκπαιδευτικές δομές και οργανισμούς, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και ευρύτερα σε οργανισμούς που επιθυμούν να παρέχουν πολιτιστικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο κοινό τους και αναζητούν πρωτότυπες και εφαρμοσμένες ομαδικές δραστηριότητες.

Με πρόγραμμα, τεχνικές και θέματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και στο χώρο σας, αναλαμβάνουμε τη δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων δίνοντάς τους την ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους animation.

Στόχος μας είναι όσοι και όσες συμμετέχουν στα προγράμματά μας να αποκομίσουν μια δημιουργική και ψυχαγωγική εμπειρία μέσω της επαφής τους με την τέχνη της κινούμενης εικόνας.

"Όχι. Εσείς! - animating Guernica"

1ο Βραβείο Animation στο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “CINE-διάβασες” 2023.  Επίσημη επιλογή εκτός διαγωνιστικού στο Διεθνές Φεστιβάλ Animation “AnimaSyros” 2023.

H animated ταινία μικρού μήκους “Όχι. Εσείς – ζωντανεύοντας την Guernica” γυρίστηκε στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Αφών Μαλτέζου, από την Παρασκευή 2/12/2022 ως και την Κυριακή 4/12/2022 όπου πραγματοποιήθηκε εργαστήριο Stop Motion Animation από τον εικαστικό Γιάννη Αλεξάκη της ομάδας του animaphile.gr Οι μαθητές των τάξεων Δ’ ως Στ’ του σχολείου μυήθηκαν στην τεχνική, τα εργαλεία και τα στάδια ενός εργαστηρίου stop motion ζωντανεύοντας μορφές από τον εμβληματικό πίνακα Guernica του Pablo Picasso. Δημιούργησαν το σενάριο και το σκηνικό ενός βίντεο κινούμενης εικόνας ενώ στη συνέχεια έγιναν τα γυρίσματα, η ηχοληψία και το μοντάζ του βίντεο υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Αλεξάκη και της θεατρολόγου του σχολείου κ. Αγλαϊας Τζόκα. Έλαβαν μέρος οι μαθήτριες και οι μαθητές: Δ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ – Θ. ΔΑΝΑΗ – Θ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Ζ. ΝΑΓΙΑ – Ζ. ΣΗΦΗΣ – Κ. ΚΑΤΙΑ – Κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ – Κ. ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ – ΑΓΑΠΗ Μ. – ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΖΩΗ Μ. – ΛΗΔΑ ΜΠ. – ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤ. – ΚΑΤΕΡΙΝΑ Ξ. – ΠΗΝΕΛΟΠΗ Π. – ΜΕΛΙΝΑ Π. – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Π. – ΜΑΡΙΑ-ΣΟΦΙΑ Σ. Ν. – Σ. ΓΙΩΡΓΗΣ – Σ. ΑΘΩΣ – Σ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – Σ. ΘΕΜΙΣ – Τ. ΔΑΝΑΗ – Τ. ΜΑΡΩ – Χ. ΓΙΑΝΝΗΣ

"Η μπάλα στο δέντρο"

Το βίντεο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του προγράμματος για παιδιά “Ζωντανεύοντας τις εικόνες με το Stop Motion Animation” που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2021, στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το σύγχρονο κέντρο STEAM που λειτουργεί στη Βαμβακού Λακωνίας από την ομάδα Vamvakou Revival και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού.

"Η Οδύσσεια της Τροφής"

Animation video με τίτλο «Η Οδύσσεια της Τροφής», ενημερωτικού και επιμορφωτικού το οποίο εμπνεύστηκε, δημιουργήθηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε μία ημέρα από τους εθελοντές του Social Hackathon στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη & στις 20 Ιανουαρίου 2020 στην Λάρισα με την καθοδήγηση των Γιάννη Αλεξάκη, Ίριδας Ζιόγκα και Γιάννη Ζιόγκα, για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Μπορούμε». Αρωγοί στην Κοινωνική Εκστρατεία είναι η μουσικοσυνθέτης Μαριέττα Φαφούτη που έγραψε και επιμελήθηκε την μουσική στην ταινία animation «Η Οδύσσεια της Τροφής», ενώ η ηθοποιός Σάρα Εσκενάζυ δάνεισε την φωνή της!

"Οι καρποί της Γης"

To cutout animation “Οι καρποί της Γης” έγινε τον Ιούνιο του 2021 με τη συμμετοχή νέων προσφύγων και μεταναστών από τις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της ΜΚΟ “Ευρωπαϊκη Έκφραση”, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Πρώτη προβολή του έγινε στο Yonder Festival στη Βίτσα τον Σεπτέμβριο του 2021. Το εργαστήριο οργάνωσε το Animaphile και η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή Έκφραση. Επιμέλεια animation: Γιάννης Αλεξάκης Επιμέλεια εικαστικων: Γεωργία Καπετανάκη Συμμετείχαν οι: MASIH, SALMAN, DAHIR, AHMAD , SAMUEL, AWAIS, DEMBA, ABDUL, AMIR ALI, ΜOHAMMAD RAMIN, INTZAR. 

"Mask Play"

Το Pixilation animation με τίτλο “MASK PLAY” ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019 με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ`1 τάξης του 2ου Δημοτικού Ταύρου στο πλαίσιο της δράσης “τεχνοΔοχεία” της locus athens / TAVROS. Δασκάλα: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΥΔΗ Μαθητές – μαθήτριες: ΑΡΓΥΡΗ ΕΛΕΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΒΟΥΔΡΙΣΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΓΚΟΓΚΑ ΜΕΛΙΣΑ, ΖΟΡΓΙΑΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΚΑΝΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ, ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΡΟΥΝΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΚΟΛΛΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΗ , ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΗΝΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΞΑΝΤΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΑΠΑΛΥΜΠΕΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ, ΡΑΤΖΑ ΑΚΜΠΑΛ ΙΣΣΑΛ, ΣΙΝΓΚ ΡΟΣΑΝ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΧΑΝΔΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ. Επιμέλεια Pixilation Animation – επεξεργασία video και ήχου: Γιάννης Αλεξάκης Ευχαριστούμε την εικαστικό Κλεοπάτρα Κωδουνά για τη συνδρομή της στο εργαστήριο κατασκευής των μασκών.

"Γήινη Απειλή"

Το Cutout animation με τίτλο “Γήινη Απειλή” ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2019 με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ`2 τάξης του 2ου Δημοτικού Ταύρου στο πλαίσιο της δράσης “τεχνοΔοχεία” της locus athens/TAVROS. Δασκάλα: ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΟΒΑΡΑ Μαθητές – μαθήτριες: FARS MOHAMMAD TAHA, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΡΑΔΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΝΤΕΧΕΝ ΜΑΡΚΟΣ ΝΚΕΜ, ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΚΑΤΡΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΡ ΜΑΝΠΡΙΤ, ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΠΑΤΕΛΛΗΣ ΤΖΑΜΠΟΥΛΛΑΤ, ΠΟΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑ, ΣΟΥΡΙΝΤΕΡ ΧΑΡΤΖΟΤ ΚΑΟΥΡ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣΤΑΜΑΤΙΝΑ- ΡΕΒΕΚΑ, ΣΥΜΕΩΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ Επιμέλεια Cutout Animation – επεξεργασία video και ήχου: Γιάννης Αλεξάκης Ευχαριστούμε την εικαστικό Κλεοπάτρα Κωδουνά για τη συνδρομή της στο εργαστήριο κολάζ.

"Μαγεμένες εικόνες"

Το Cutout animation με τίτλο “Μαγεμένες εικόνες” φτιάχτηκε από τα παιδιά ηλικίας 10 ως 11 ετών της τέταρτης εβδομάδας του Καλλιτεχνικού Camp Καλοκαίρι 2018 του Χώρου Τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β με θέμα “Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”.

Σενάριο – Διάλογοι – Σκηνικά και Φιγούρες: Σοφία Γκαϊτατζή, Λυδία Λέτσου, Γιάννης Στεφανάκης και Ναταλία Χριστοπούλου.

"Η εξαφάνιση του μπλε διαμαντιού"

Το stop motion animation “Η εξαφάνιση του μπλε διαμαντιού” πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Καλλιτεχνικού Camp Καλοκαίρι 2018 του χώρου τέχνης ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ 32Β με τη θεματική “μικροσκοπικά αντικείμενα-μικροί θησαυροί” από παιδιά ηλικίας εννέα ως έντεκα ετών.

Σενάριο  -σκηνικά-χαρακτήρες-φωνές: Νίκος Βελέντζας, Σοφία Γκαϊτατζή,Αχιλλέας Ζάχος, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Στεφανάκης.

Συνεργάτες:

Θα χαρούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας!

Πείτε μας τι χρειάζεστε και θα σας προτείνουμε τα κατάλληλα προγράμματα!

Ο ιστότοπος animaphile.gr χρησιμοποιεί coockies και κάνει χρήση των στοιχείων σας για τη βελτίωση της εμπειρίας σας σε αυτόν.